Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

Stop de verspreiding van Covid-19

Onze strategie voor bedrijven is er volledig op gericht om verspreiding van virussen door en binnen uw bedrijf tegen te gaan. Het is van belang om te weten dat 50% van de besmette coronadragers in het geheel geen klachten vertoont, maar ondertussen wel besmettelijk is voor collega’s. Ook die dragers wilt u in beeld hebben, om een uitbraak te voorkomen. Daar is de strategie van MediCorps op gericht.
De strategie is even eenvoudig als effectief.

MEDEWERKERS MET KLACHTEN melden zich telefonisch bij MediCorps. Dat kan 24/7. Binnen twee uur staat een BIG-geregistreerde verpleegkundige voor de deur en 10 minuten later is daar de uitslag: thuisblijven en in quarantaine gaan óf gewoon naar kantoor.

MEDEWERKERS ZONDER KLACHTEN testen we periodiek bij u op locatie voor ze aan het werk gaan. In een door u gewenste frequentie (dagelijks/wekelijks) testen we alle aanwezige medewerkers en bezoekers voor zij het kantoor betreden met een sneltest. Binnen 10 minuten hebt u de uitslag. Besmette medewerkers gaan onmiddellijk naar huis. En in isolatie. Net als hun gezinsleden.

BIJ EEN UITBRAAK zijn we er binnen twee uur en testen onmiddellijk alle contacten van de patiënt binnen uw bedrijf. U hebt dus direct zicht op de verspreiding van het virus binnen uw bedrijf en samen kunnen we maatregelen implementeren om verdere verspreiding te voorkomen.

De ideale bedrijfs-teststrategie is:

Test medewerkers met corona-achtige klachten thuis binnen 2 uur met directe uitslag.

Test medewerkers zonder klachten op het werk voordat ze aan het werk gaan.

Test medewerkers zonder klachten met een vastomlijnd testprotocol.

Herhaal dit preventief testen een aantal keren per week op gezette tijden. De kosten van deze teststrategie lijken hoog maar vallen vaak in het niet met de economische kosten van productie uitval of een bedrijfslockdown. Een mogelijke virusuitbraak kan door frequent (dagelijks) te testen ingedamd worden.

Laat je organisatie adviseren over je teststrategie.
Helaas blijft corona nog wel een tijdje onder ons.

WIE TEST IK?

Als het gaat om wie er getest moet worden lijkt de vraag evident. Dit zijn natuurlijk vooral de medewerkers met corona-achtige klachten die thuis zijn. Het belang van snelheid is i.v.m. wachtverzuim, duidelijk. Maar je kunt ook denken aan het testen van collega’s die in contact (<1.5 mtr.) zijn geweest met besmette medewerkers, familieleden of vrienden. Daarnaast kun je ook medewerkers laten testen die een melding hebben gehad van de Corona Melder App van de Rijksoverheid.

Medewerkers met asymptomatische klachten zijn in de praktijk moeilijk te achterhalen. Hierdoor loopt de onderneming risico. Dit risico moet niet onderschat worden. Er zijn al tientallen voorbeelden van bedrijven die overvallen zijn met besmettingshaarden en zelfs bedrijfssluitingen.

*LEES HET ONDERZOEK VAN HARVARD

HOE TEST IK?

Met de komst van de betrouwbare Corona sneltesten (uitslag binnen 10 min) is de oplossing binnen handbereik.

Met de sneltesten kun je eenvoudig en efficiënt besmette medewerkers zonder klachten detecteren. Er zit echter een klein addertje hier onder het gras. Indien een testuitslag negatief is dan loop je de kans dat er een soort schijnzekerheid wordt gecreëerd binnen het bedrijf. Met daarmee een mogelijke veronachtzaming van de huidige Corona gedragsregels (1,5 meter, handen wassen, etc.).

Vandaag kun je negatief zijn maar morgen positief en daarmee besmettelijk zijn voor anderen.

LEES HET ADVIES VAN HET RIVM

HOE VAAK TEST IK?

Om deze schijnzekerheid en de continuïteit van de onderneming te garanderen verdient het frequent snel testen van medewerkers de voorkeur.

Stel dat je iedere medewerker test voordat hij/zij het bedrijf of kantoor binnen gaat, dan heb je al een groot deel van besmettelijke medewerkers te pakken voordat ze binnenkomen. Mis je een medewerker doordat hij bijvoorbeeld nog een te lage virusload heeft dan detecteer je deze medewerker de volgende dag of de dag daarop wel.

MEER INFORMATIE?

Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.