Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

Griep of COVID-19

Griepklachten en covid-19 klachten zijn vaak niet van elkaar te onderscheiden. Klachten als hoesten, verkoudheid en koorts komen bij beide virussen voor. Een besmette werknemer kan een hele afdeling besmetten. Daarom is het belangrijk om preventief te handelen. Door een griepvaccin aan uw medewerkers aan te bieden is dat niet alleen teken van goedwerkgeverschap, maar zorgt dit ook voor een lager ziekteverzuim.

Gemiddeld genomen is het aantal griep besmettingen binnen een bedrijf 15%. Een besmetting betekent gemiddeld genomen 5 dagen koorts/verzuim en een volledig herstel duurt gemiddeld 20 dagen.

HOEVEEL KAN IK BESPAREN?

Duo-sneltest: Griep of Covid-19

Griepklachten, zoals verkoudheid, hoesten en koorts, zijn niet goed van COVID-19 gerelateerde klachten te onderscheiden. En net zoals COVID-19 wordt het griepvirus overgedragen door hoesten/ niezen. Een zieke werknemer kan een hele afdeling besmetten. Maar hoe weet je nu of je griep of COVID-19 hebt? De SARSCoV-2 + Flu A + Flu B duotest geeft binnen 10 minuten uitsluitsel.

Vergoeding via collectieve zorgverzekering

Heeft uw organisatie een collectieve zorgverzekering afgesloten mét werkgeverspakket? Dan kan het zijn dat u de kosten voor het griepvaccin in het preventiepakket vallen. Check hiervoor uw bedrijfspolis.

NEEM CONTACT OP

Incompany griepvaccinatie

11 oktober is het Nationale Griepprikdag. Een griepvaccinatie is de beste manier om te voorkomen dat uw medewerkers onnodig thuis zitten door het influenzavirus. Onze teams van ervaren verpleegkundigen kunnen u ondersteunen om incompany uw medewerkers preventief tegen griep te vaccineren

Komende winter een zware griepepidemie

Doordat er dit jaar geen influenza was, heeft onze immuniteit géén boost gehad. De griep kan zelfs heviger dan anders toeslaan doordat minder mensen er weerstand tegen hebben”, aldus viroloog Menno de Jong van Amsterdam UMC.

Voorkom dat medewerkers met verkoudheidsklachten – gerelateerd aan griep – onnodig thuis zitten in afwachting van de uitslag.

BEL ONS DIRECT