Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

Corona testen

Het snel kunnen vaststellen van een corona-infectie en snelle contactopsporing zijn essentieel voor het beheersen van de huidige verspreidingen. Oorspronkelijk was het testbeleid gericht op mensen die symptomen hadden van een mogelijke besmetting met het virus. Inmiddels weten we dat mensen echter ook al besmettelijk zijn nog vóórdat er symptomen optreden en bij veel mensen verloopt een infectie zelfs zonder klachten.

Het preventief testen van werknemers kan een hoop onzekerheid wegnemen. U zet stappen om een mogelijke besmettingshaard te voorkomen, en creëert rust en zekerheid binnen uw organisatie.

NEEM CONTACT OP

Werkwijze

MediCorps verzorgt preventieve screenings binnen uw bedrijf. We overleggen met u welke test-strategie het beste bij uw bedrijf past. Medewerkers met corona-achtige klachten worden binnen 2 uur thuis getest, met directe uitslag. Medewerkers zonder klachten worden op het werk preventief getest volgens een vastomlijnd testprotocol. Zo houdt u uw organisatie veilig open. MediCorps heeft verschillende corona-testen waarmee medewerkers van uw bedrijf getest kunnen worden.

Antigeen sneltest

In de coronastrategie is de sneltest een belangrijke troef. MediCorps werkt met een antigeen sneltest (de Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test van Abbott) die binnen 10 minuten al duidelijkheid geeft. De gevoeligheid van deze tests is zeer hoog. Ook bij vroege infecties en bij mensen die feitelijk geen klachten hebben. Dat alles maakt deze test zeer geschikt voor frequente controles binnen uw bedrijf. De antigeen sneltest toont bepaalde spike-eiwitten van het virus aan in neus- en/of keelslijm. Wanneer MediCorps test met een antigeen sneltest dan wordt er een doorlooptijd van 8 tot 12 minuten gehanteerd. Doordat de Omikron variant later detecteerbaar is dan de andere varianten weet u na testen bij MediCorps zeker dat u een geldige antigeen sneltest heeft gehad.

Betrouwbaarheid antigeen sneltest

Er doen veel verhalen de ronde over de betrouwbaarheid van de sneltesten. De betrouwbaarheid is echter uitvoerig getoetst door de wetenschap en wordt zeer betrouwbaar geacht (circa 99 procent sensitief). De meest belangrijke factor die van invloed is op de betrouwbaarheid is de wijze waarop de test wordt afgenomen. MediCorps werkt daarom alleen met BIG-geregistreerde verpleegkundigen die een specifieke aanvullende training hebben gevolgd.

PCR-test

Om definitief te kunnen vastleggen of iemand binnen uw bedrijf COVID-19 heeft wordt er een PCR-test gedaan. Met een PCR test wordt er gekeken of iemand het virus bij zich draag. MediCorps werkt nauw samen met verschillende laboratoria in bijvoorbeeld Utrecht en Haarlem. Wanneer de test is opgestuurd naar het laboratorium dan krijgt u binnen 20 minuten de uitslag terug.

We komen bij u thuis, bij uw bedrijf of u kunt naar onze locatie op Schiphol Airport. We zijn binnen 2 uur op locatie,  24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

Wilt u testen binnen uw bedrijf?

NEEM CONTACT OP