Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN
Blog

Ondernemersorganisaties hameren op belang van coronaregels

By 28 juni 2022oktober 18th, 2022No Comments

Ondernemersorganisaties hameren op belang van coronaregels

Bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220620_94392554

Om het coronavirus en de zomergolf onder controle te houden, pleiten ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland voor werkgevers om de basisregels weer in acht te nemen. Dit zijn basismaatregelen als thuiswerken bij klachten, het handenwassen en ventileren.

Meer dan de basismaatregelen

Het blijft niet alleen bij de basismaatregelen, ook het doen zelftesten wordt de ondernemersorganisaties aangeraden. Zo houd je zicht op de besmettingen en daarmee houd je ook de controle over corona. Maatregelen als het verplichten van mondkapjes worden (nog) niet aangehaald.

Wat zeggen de ondernemersorganisaties?

De ondernemersorganisaties wijzen erop dat de genoemde maatregelen weer belangrijk zijn nu het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt en de vakantieperiode zelfs nog moet beginnen. Door de personeelstekorten zou mogelijk extra ziekteverzuim bij veel bedrijven leiden tot grote problemen.

Zo schrijven voorzitters Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland het volgende: ‘’Hoe meer we nu al met elkaar de besmettingen onder controle houden, des te minder de kans op een verder oplopend reproductiegetal en mogelijk nieuwe beperkingen in het najaar.”

Ook geven ze aan dat er in verschillende branches bedrijven, zoals het er nu naar uitziet, geen nieuwe maatregelen invoeren. Voor bijvoorbeeld het opnieuw invoeren van coronatoegangsbewijzen ontbreekt momenteel de wettelijke basis.

Eis van de ondernemersorganisaties

De ondernemersorganisaties willen graag dat de overheid ‘’glashelder’’ maakt wat bedrijven in verschillende scenario’s kunnen verwachten wat betreft coronabeleid en welke criteria hieraan gelden. ‘’Het kan nooit zo zijn dat corona alleen nog een risico voor sectoren/ondernemers wordt en zij de prijs betalen als het virus toch weer oplaait en de overheidsinspanningen te laat zijn.’’