Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN
Blog

Wat kost de griep het bedrijfsleven?

By 31 mei 2022oktober 18th, 2022No Comments

Wat kost de griep het bedrijfsleven?

Door veel bedrijven wordt de griep erg onderschat. Weet u bijvoorbeeld hoeveel mensen er jaarlijks de griep hebben en wat voor kosten de griep het bedrijfsleven geeft?

Gemiddeld krijgt 1 op de 10 mensen jaarlijks de griep. Dit betekent dat ruim 1.700.000 mensen in Nederland jaarlijks de griep hebben. De griepperiode van 2017-2018 werd gezien als een heftige periode. In deze periode maakten werkgevers ruim 1,3 miljard euro aan verzuimkosten. In de griepperiode van 2019-2020 waren deze kosten ongeveer 1,1 miljard. Dit bedrag was lager doordat het coronavirus dominanter was dan het influenzavirus. De kosten gerelateerd aan de griep worden door Acture Griep Monitor de komende jaren steeds hoger geschat. De verwachting is dat de kosten in 2020-2021 met 300% zijn gestegen tot 3,5 miljard euro. Dit maakt duidelijk dat de griep serieus moet worden genomen.

Verslechterde weerstand tegen de griep

Het griepvirus is de afgelopen jaren teruggedrongen door corona. Het coronavirus bleek een stuk dominanter dan het influenzavirus en door de coronamaatregelen verspreidde het influenzavirus zich ook niet. Pas in het voorjaar van 2022 was er weer sprake van een griepgolf. Afgelopen twee jaar is er nauwelijks griep geweest. Hierdoor hebben mensen minder antistoffen tegen het influenzavirus, waardoor de weerstand van veel mensen hiertegen is verlaagd. Dit betekent dat u of uw werknemers sneller ziek zullen worden bij een besmetting.

Voorspelling van de griep eind 2022

De weerstand van veel mensen tegen de griep is verlaagd. Daarom voorspellen virologen voorspeld dat de nieuwe griepgolf pittig zal zijn. Zo worden uw werknemers zieker, is het ziekteverzuim hoger en dit brengt hoge kosten met zich mee voor uw bedrijf.

Laat u vaccineren tegen de griep met MediCorps

MediCorps helpt u door op locatie griepvaccinaties te verzorgen. Met onze teams van ervaren verpleegkundigen ondersteunen wij uw werknemers van bedrijven door (preventief) tegen de griep te vaccineren. Dit kan zowel op uw kantoor als bij uw werknemers thuis. Hiermee verkleint u de kans dat uw medewerkers thuis komen te zitten door een infectie met het influenzavirus en hier ziek van worden. Kijk voor meer informatie op onze pagina of neem contact met ons op.