Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

Bescherming tegen virale infecties zoals COVID-19 creëer je door het opwekken van een neutraliserende antilichaamrespons. Een vaccinatie met Pfizer, Moderna, Janssen of AstraZeneca zorgt hiervoor. Hoe meer antibodies een vaccin opwekt, hoe beter de bescherming. De hoeveelheid antibodies na je vaccinatie is niet voor iedereen hetzelfde. Hoe weet je of je voldoende beschermd bent tegen een mogelijke COVID-19 infectie?

Antibodies

Het cPassTM Neutralizing Antibody (nAB) COVID-19 onderzoek meet de hoeveelheid antibodies (nAB’s) die je hebt. Hiermee kom je erachter of je voldoende/goed beschermd bent tegen een mogelijke COVID-19 infectie. nAB’s remmen de binding van het virus aan een cel, waardoor het virus niet wordt opgenomen en zich niet kan vermenigvuldigen. Een hoge hoeveelheid nAB’s betekent dus een hogere bescherming tegen COVID-19.

cPassTM Neutralizing Antibodies COVID-19 onderzoek

cPassTM is een ‘Neutralizing Antibody onderzoek’ ontwikkeld door de Duke-NUS universiteit in Singapore, en het is goedgekeurd door het Amerikaanse voedsel en medicijnen agentschap (FDA).Het cPassTM nAB onderzoek wordt uitgevoerd door middel van een venapunctie (bloedafname). Deze bloedsamples worden onderzocht in een Klinisch Laboratorium. De cPassTM technologie detecteert antibodies (nAB’s) in een monster doordat deze de interactie tussen het virus en de gastheercel nabootst. Met dit onderzoek is het mogelijk om te onderscheiden of een monster antibodies bevat die de virale toegang tot de gastheercel kunnen blokkeren. Dit is relevant om een nieuwe COVID-19 infectie te bestrijden.

Resultaten

De cPassTM nAB waarde geeft een duidelijk beeld van de bescherming tegen een COVID-19 infectie. Als er sprake is van een waarde van meer dan 70% is er een goede bescherming, en bij meer dan 90% is dit zelfs een zeer goede bescherming. Het kan echter ook voorkomen dat er een lage beschermingsgraad is, minder dan 20%. Er zijn dan geen aantoonbare neutraliserende antibodies, en hierdoor is er een slechte bescherming. Op basis van deze informatie kun je voor jezelf de vraag beantwoorden; ben ik goed genoeg beschermd, of is het nodig om mezelf beter te beschermen? Je nAB-waarde geeft hierover duidelijkheid.

Meer informatie over het cPassTM Neutralizing Antibody (nAB) COVID-19 onderzoek vind je op cpass.nl

Datum: 20 september 2021