Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

De afgelopen tijd hebben de meeste mensen thuis gewerkt. Nu we langzaamaan weer terug naar kantoor zullen gaan, is het belangrijk om de veiligheid van alle medewerkers te blijven waarborgen. Op dit moment is 81,7% van de Nederlanders ouders dan 18 jaar gevaccineerd met 1 of 2 prikken. Een deel van de Nederlanders twijfelt dus nog of laat zich niet vaccineren. Op het kantoor kan hierdoor discussie ontstaan. Is het veilig om elkaar te ontmoeten? En hoe doen we dat als we niet weten of iedereen gevaccineerd is?

Hybride

Het thuiswerken is een aantal mensen goed bevallen, maar elkaar zien op kantoor heeft een aantal onmisbare functies. Collega’s kunnen elkaar daar weer ontmoeten, inspireren en overleggen, maar ook de gezelligheid wordt gemist. Als werkgever ben je verantwoordelijk om een veilige werkplek te bieden. In productieomstandigheden is de 1,5 meter vaak helemaal niet te handhaven, maar ook in een kantooromgeving moeten werknemers beschermd worden.

CoronaCheck-app

Een manier om veiligheid te creëren is door gebruik te maken van de CoronaCheck-app. Het gebruik van de app schept blijvende awareness op kantoor. Daarnaast blijft het advies dat je bij twijfel nog steeds medewerkers laat testen op kantoor of thuis. Ook deze uitslag kan worden gekoppeld aan de CoronaCheck-app.

COVID-19 zal de komende tijd nog niet verdwijnen, en zal onderdeel worden van ons dagelijks bestaan. De CoronaCheck-app is een tijdelijke maatregel, één die we niet meer nodig zullen hebben als COVID-19 een beheersbaar probleem is geworden. Tot die tijd komt zullen we hem echter nog in moeten zetten om veilig naar kantoor te kunnen gaan.

Datum Webinar: dinsdag 14 september 2021
Door CEO MediCorps Albert Akkermans