Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN

De GGD stopt voorlopig met het uitvoeren van de coronablaastest, dat meldt RTL Nieuws. Het besluit werd genomen vanwege een aantal verkeerde testuitslagen bij de GGD Amsterdam. Het was eigenlijk de bedoeling dat die snelle ademtest de komende maanden ook in de rest van Nederland zou worden ingezet.
In plaats van een wattenstaafje diep in je neus, moet je bij deze test in een apparaat blazen. Voor velen een fijner alternatief. Na een proefperiode werd de test sinds eind januari officieel gebruikt op twee testlocaties in Amsterdam.
“Afgelopen week bleek dat enkele personen na een negatieve ademtest kort daarop bij een PCR-test toch een positieve uitslag kregen”, zegt een woordvoerder van de GGD Amsterdam tegen RTL Nieuws. “Geen enkele test is 100 procent betrouwbaar, maar omdat het hier om een nieuwe test gaat, nemen we het zekere voor het onzekere en stoppen we tijdelijk.”