Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN
Nieuws

Verplichte corona-test Duitsers na terugkomst uit Catalonië, Aragón en Navarra

By 10 augustus 2020No Comments

MADRID – Vanaf zaterdag 8 augustus moeten alle Duitsers en alle reizigers (dus ook Nederlanders en Belgen die vanuit Spanje naar Duitsland vliegen) verplicht een PCR-test laten doen als ze terugkeren uit de Spaanse autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra.
Op vrijdag 31 juli plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen voor Duitsland. Op de lijst van risico landen of gebieden werden sindsdien voor Spanje de autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra vermeld. Onnodige toeristische reizen naar de autonome regio’s Aragón, Catalonië en Navarra worden sinds die datum ontmoedigd vanwege het hoge aantal infecties en lokale corona-maatregelen.
Zoals in dit document (PDF) in het Engels vermeld staat kunnen personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht, in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land) en/of een test moeten laten doen.
Maar vanaf zaterdag 8 augustus is de PCR-test verplicht als men naar Duitsland terugkeert vanuit Catalonië, Aragón en Navarra in Spanje, meldt de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn op donderdag. De Duitse minister erkent dat het verplicht testen een inbreuk is op de vrijheden van personen maar vanwege de situatie is een PCR-test acceptabel.
De minister benadrukte echter ook dat bijna alle nieuwe besmettingsgevallen of positief geteste personen in Duitsland niets met vakanties te maken hebben en het om lokale brandhaarden gaat onder jongeren, tijdens familiebijeenkomsten en tijdens het werk.
De afgelopen 24 uur kwamen er in heel Duitsland 1.045 nieuwe positief getest personen bij en is het aantal actieve besmettingsgevallen gestegen naar 8.700 personen.
Bron: http://spanjevandaag.com

Leave a Reply