Skip to main content
COVID-19 RISK MANAGEMENT   •   GRIEPPRIK & VACCINATIES   •   GEACCREDITEERD LAB   •   TESTEN OP LOCATIE OP AANVRAAG   •   200+ VERPLEEGKUNDIGEN
Nieuws

Passagier hoort tijdens vlucht dat hij besmet is met corona

By 24 juli 2020No Comments

WILLEMSTAD – Een Curaçaose man die donderdagmiddag met een vliegtuig van TUI uit Nederland op Curaçao is geland, kreeg tijdens de vlucht te horen dat hij is besmet het het coronavirus.
Dat heeft de Curaçaose epidemioloog Izzy Gertsenbluth donderdagavond (lokale tijd) bevestigd. Voor vertrek van Schiphol werd de man getest op Covid-19. Tijdens de vlucht kreeg hij het bericht dat hij was besmet.

De man is na aankomst in isolatie geplaatst, het cabinepersoneel en de passagiers die twee rijen voor, achter en naast hem zaten worden gemonitord. Ze moeten de komende dagen een mondkapje dragen.

Volgens Gerstenbluth heeft Curaçao de afgelopen dagen in Nederland geprotesteerd tegen het gebruik van de zogenaamde gorgeltest voor passagiers die naar het eiland komen. Dat is een test op corona die volgens Gerstenbluth niet volledig betrouwbaar is. Passagiers die Curaçao bezoeken moeten een test ondergaan op Covid-19. De besmette man had een gorgeltest ondergaan en daaruit kwam niet naar voren dat hij was besmet.

Leave a Reply